AUTOVUOKRAAMO

Palvelemme suomeksi ja englanniksi.

We SPEAK FINNISH AND ENGLISH.

Auto Pyhäjoelta Oy yleiset sopimusehdot

 

Vuokra-aika alkaa ja päättyy vuokrasopimukseen merkittynä ajankohtana. Mikäli ajoneuvoa ei palauteta määräaikaan mennessä vuokrasopimuksessa sovittuun paikkaan, veloitetaan asiakkaalta myöhästymismaksu 125,00 € ja hinnaston mukainen vuorokausimaksu kaksinkertaisena jokaiselta alkavalta vuorokaudelta. Mikäli vuokrasopimusta jatketaan kesken sopimuskauden, jatkoaikamaksu hinnoitellaan kuin kyseessä olisi uusi vuokrasopimus. Ajoneuvon voi palauttaa ennen vuokrasopimuksen päätyttyä vuokraamoon, mutta jäljelle jäänyttä vuokra-aikaa ei hyvitetä.

 

Ajoneuvon vuokra on suoritettava alle kuukauden mittaisissa sopimuksissa etukäteen tai erillisen sopimuksen mukaan. Yli kuukauden mittaisissa sopimuksissa maksuehdot tarjouksen mukaisesti. Maksumuistutus 5 €, viivästyskorko 8,5 %. Mikäli vuokrasopimusta jatketaan, jatkoajan vuokra on maksettava vuokraamolle edellä mainittujen ehtojen mukaisesti. Mikäli vuokraa ei ole maksettu ehtojen mukaisesti, katsotaan vuokrasopimus päättyneeksi vuokrasopimuksessa merkittynä ajankohtana, jolloin vuokraamolla on oikeus veloittaa myöhästymismaksu 125,00 € ja hinnaston mukainen vuorokausimaksu kaksinkertaisena jokaiselta alkavalta vuorokaudelta.

 

Vuokraamon on luovutettava auto asiakkaalle käyttökuntoisena ja lain mukaisessa kunnossa sovittuna aikana ja sovitussa paikassa. Ajoneuvoja ei pestä eikä imuroida jokaisen vuokrauksen jälkeen.

 

Mikäli vuokraamo ei pysty toimittamaan ajoneuvoa asiakkaalle vuokrauksen alkaessa, vuokraamolla on oikeus toimittaa toinen vastaava ajoneuvo ja mikäli asiakkaalle pystytä toimittamaan ollenkaan ajoneuvoa, hyvitetään mahdollisesti etukäteen maksettu vuokrahinta kokonaisuudessaan. Asiakkaalle tai kolmannelle osapuolelle mahdollisesti syntyvää muuta haittaa ei korvata.

Ajoneuvo tulee palauttaa samalla polttoainemäärällä kuin se oli lähtiessä. Tankkauspalkkio on 20,00 € + 2,00 €/litra.

 

Asiakas on velvollinen huolehtimaan ajoneuvosta yhtä hyvin kuin huolellinen henkilö omastaan. Asiakas on aina vastuussa vuokraamastaan ajoneuvosta vuokraamolle. Ajoneuvoa ajaessa on käytettävä erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Asiakas sitoutuu käyttämään autoa vain sille tarkoitetulla tavanomaisella tavalla. Peräkärryjen, autojen tai muiden laitteiden vetäminen ja hinaaminen on kielletty, jollei siitä ole erikseen sovittu. Asiakas ei saa luovuttaa kulkuneuvoa kolmannen henkilön hallintaan ilman vuokraamon kirjallista lupaa. Varsinainen asiakas on siinäkin tapauksessa vastuussa vuokraamastaan ajoneuvosta vuokraamolle.

 

Ajoneuvon kuljettajalla tulee aina olla voimassa oleva ajokortti vuokrattuun ajoneuvoon. Auton käyttäminen lainvastaisiin tarkoituksiin, hinaukseen, kilpailuihin tai niiden harjoituksiin, ajo-opetukseen sekä jäällä ajamiseen virallisesti merkittyjen jääteiden ulkopuolella on kielletty. Ajoneuvon vieminen ulkomaille ilman vuokraamon kirjallista lupaa on kielletty. Asiakas on vastuussa kaikista pysäköintivirhe- ja muista maksuista sekä sakoista, joita ajoneuvolle aiheutuu vuokra-aikana.

 

Vuokraamo veloittaa asiakasta pysäköintivirhemaksujen, ylinopeussakkojen ja muiden maksujen osalta 50 € / maksu + maksun määrä.

 

Mikäli ajoneuvoon tulee tekninen vika vuokra-aikana ja matkanteko keskeytyy, asiakas saa korjauttaa ajoneuvoa korkeintaan 250 euron arvoisesti, jos se on matkan jatkumisen kannalta välttämätöntä. Vuokraamo maksaa tällöin 250 euroon asti rahat asiakkaalle kuitteja vastaan. Mikäli ajoneuvoon tulee vika, asiakas on velvollinen ottamaan yhteyttä vuokraamon asiakaspalveluun ja antamaan tapahtumasta selostuksen. Vuokraamo päättää korjataanko auto, toimittaako vuokraamo uuden auton tilalle vai raukeaako vuokrasopimus. Mikäli vuokrasopimus raukeaa, vuokraamo hyvittää asiakkaalle käyttämättä jääneen ajan vuokrasta täysimääräisesti. Mikäli matkanteko keskeytyy teknisen vian takia, eikä ajoneuvoa saada kuntoon eikä vuokraamo pysty toimittamaan toista ajoneuvoa tilalle kohtuullisessa ajassa, vuokraamo korvaa asiakkaalle yhden henkilön matkakulut (ei matkatavaroita) kuitteja vastaan (max 100km). Vuokrahinta ei sisällä autopalvelu- tai matkankeskeytysvakuutusta.

 

Mikäli vuokraamon henkilökunta joutuu jostakin asiakkaasta johtuvasta syystä noutamaan auton takaisin tai muuten vierailemaan autolla kun se on asiakkaan hallussa, veloitetaan asiakkaalta lähtöhetkestä alkaen 100,00 € / alkava tunti + matkakulut 0,45 € / km päättyen siihen, kun auto ja/tai henkilökunta on vuokraamon pihassa jälleenvuokrattavassa kunnossa.

 

Asiakas on myös tietoinen, että autoissa voi olla GPS-paikannin.

 

Tupakointi autossa on ehdottomasti kielletty. Mikäli tupakointikieltoa rikotaan, vuokraamolla on oikeus laskuttaa asiakasta 100 € maksu sopimusrikosta. Lemmikkieläinten kuljettaminen on sallittu ainoastaan niille erikseen tarkoitetuissa häkeissä, joista ei auto likaannu. Asiakas on velvollinen korvaamaan auton epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskulut. Vuokraamo laskuttaa 100,00 € siivouskustannuksia jokaiselta alkavalta tunnilta. Omavastuu on henkilöautoissa 1500,00 € ja minibusseissa, lava-, tila-, premium- ja pakettiautoissa 2000,00 €. Asiakas on omavastuun ylärajaan saakka velvollinen korvaamaan autolle ja sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot sekä korvaamaan auton epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskulut sekä suorittamaan vahingon aiheuttamalta seisonta-ajalta sopimuksen mukaisen vuorokausimaksun, kuitenkin enintään 30 vuorokaudesta. Seisonta-aika alkaa kulua vahinkopäivästä.

 

Ajoneuvo tulee aina säilyttää lukittuna. Asiakas on velvollinen ilmoittamaan välittömästi kaikista ajoneuvoon kohdistuneista vahingoista vuokraamolle. Erikseen todetaan, että asiakas on velvollinen korvaamaan tuulilasin, lyhtyjen, lasien ja renkaiden rikkoutumisen ja vahingoittumisen sekä täysimääräisesti mahdolliset vahingot väärän polttoaineen tankkaamisesta. Mikäli vahinko on aiheutunut tahallisuudesta, törkeästä huolimattomuudesta tai auton käyttämisestä alkoholin tai huumaavien aineiden alaisena, asiakas on velvollinen korvaamaan vahingon kokonaisuudessaan ilman omavastuun ylärajaa.

 

Ajoneuvon jäädessä hetkeksikin pysäköidyksi, se on ehdottomasti lukittava. Alle -3 C lämpötilassa vuokraamo suosittelee aina auton esilämmitystä (noin 2 tuntia) ennen auton käynnistämistä.

 

Asiakas on vastuussa ajoneuvosta kadonneista esineistä (kaikissa autoissa: parkkikiekko 10,00 €, lumiharja 5,00 €, rekisteriote 20,00 €, auton ohjekirja 90,00 € ja pyydettäessä autoissa: nokkakärryt 50,00 €, navigaattori 100,00 €, lämpötolpan johto 50,00 €, sisätilanlämmitin 100,00 €, lumilapio 20,00 €, istuinkoroke 50,00 € ja turvaistuin 150,00 €). Asiakas hyväksyy, että vuokraamo voi tehdä mahdolliset jälkiveloitukset vuokrasopimuksessa mainitulta maksukortilta tai erillisellä laskulla. Kaikissa lisämaksuissa maksuehto 14 päivää netto.

 

Ajoneuvon vieminen ulkomaille ilman vuokraamon kirjallista lupaa on kielletty. Ulkomaille suuntautuvissa vuokrauksissa noudatetaan erityisiä vuokrausehtoja, jotka on saatavana vuokraamosta.

 

Omavastuun pienennys (lisävakuutus)

 

Omavastuun voi pienentää henkilöautoissa 1500,00 eurosta 500,00 euroon lisämaksusta (10,00e / vrk) ja pakettiautoissa, lava-autossa, minibusseissa, tila-autoissa ja premium-luokan autoissa 2000,00 eurosta 1000,00 euroon (15,00 / vrk). Omavastuun pienennys ei ole voimassa ulkomailla. Omavastuun pienennys on otettava vuokrasopimuksen teon yhteydessä. Siitä on oltava maininta vuokrasopimuksessa ja se on otettava koko vuokra-ajalle. Omavastuun pienennys korvaa vuokratulle ajoneuvolle aiheutuneen vahingon korjauksen ja vuokrakäytöstä poissaoloajan vuokraamolle. Pienennetty omavastuu on voimassa ainoastaan silloin, kun vuokrasopimuksessa mainittu henkilö (asiakas tai vuokrasopimukseen merkitty lisäkuljettaja) ajaa itse ajoneuvoa.

 

Omavastuun pienennysvakuutus ei kata seuraavia vahinkoja:

 

• Ajoneuvon siirtämistä, hinaamista tai nostamista takaisin tielle tai korjaamolle.

• Mikäli ajoneuvo on otettu luvatta käyttöön tai muuten varastettu asiakkaalta.

• Avainten jättämistä autoon tai niiden hukkaamista.

• Mikäli ajoneuvolla on syyllistetty rikoksiin tai rikkomuksiin tai kuljettaja on päihtynyt tai ei ole muuten kunnossa kuljettamaan ajoneuvoa, tai vahinko on aiheutunut huolimattomuudesta tai tuottamuksellisuudesta.

• Ajoneuvolla ajamista auton ulkomitat huomioiden liian ahtaissa tiloissa.

• Väärän polttoaineen tankkaamista autoon.

• Tuulilasin, lyhtyjen, lasien ja renkaiden rikkoutumista tai vahingoittumista.

• Eläimeen törmäämistä.

 

Ajoneuvon palautus

 

Ajoneuvo on palautettava vuokrasopimuksessa merkittyyn toimipisteeseen. Lentoasemalta tai rautatieasemalta lisämaksu 150 € / nouto tai palautus. Noudosta ja palautuksesta on aina sovittava erikseen, nouto ja palautus eivät ole aina mahdollisia.

 

YHTEISTYÖSSÄ: